Hogyan csináld jól?

Az ember nem érthet mindenhez. Vannak polihisztorok, akikről azt halljuk bizony amerre nyúlnak virág terem, mert egyszerűen annyira értenek mindenhez, hogy nem tudnak rossz döntést hozni, de valójában valljuk meg őszintén, senki sincs, aki minden területen annyira jártas lenne, hogy feltétel nélkül mindenre tud választ és megoldást. Leginkább valószínű, hogy egy ilyen sikeresség mögött számtalan jó munkavállaló és azok ötletei, valamint nagyon minőségi és kiváló szolgáltatást nyújtó külső partnerek állnak.

Elképzelhetetlen számomra ugyanis, hogy a mai világban valaki minden egyes jogszabály tudatában legyen úgy, hogy mellette kiváló közgazdász, termékfejlesztő, marketing szakember és még a pénzügyekben is tökéletesen ott van. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy ma egy vállalkozó minden egyes kérdésre tökéletes és maximálisan profi választ tudjon adni.

Vegyünk csak például egy teljesen kényes területet, a munkavédelem területét. Rengeteg jogszabályi kötelezettség tarkítja ezt a területet, amely nem csak azért fontos, mert egy-egy ellenőrzés során bizony hatalmas bírságok és korlátozások találhatnak így gazdára, de hatalmas problémák is adódhatnak abból üzleti szinten is, ha nem megfelelő védelmet biztosító, pusztán a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő munkavédelmi rendszerrel dolgozunk. Bele sem gondolunk sajnos sokszor mindaddig, míg valamilyen komoly problémánk nem származik belőle. Ekkor azonban már nagyon sok esetben késő ahhoz, hogy következmények nélkül változtassunk.

Hogy csinálhatjuk tehát jól, ha nem találjuk magunkat polihisztornak, és még csak affinitásunk sincs elég sok dologhoz, de jó az öltetünk, jól össze tudjuk fogni az emberek munkáját, és alapvetően nagyon jó stratégiai ötleteink és döntéseink vannak? Válasszunk egy tökéletes külső partnert, aki megfelelő szakértői gárdával dolgozik és szakmai referenciája és tapasztalatai is kiemelkedők.