A bajban néha az élet is segít

Az emberek egy része hisz valamilyen magasabb rendű erőben, ami körbevesz minket, nevezhetjük segítőknek, angyaloknak, isteneknek és még folytathatnám a sort. Én úgy szoktam mondani, hogy az életem kegyes hozzám, mert már számtalan helyzetben nyújtott nekem hihetetlen és egyben hatalmas segítséget, amikor épp szükségem volt rá. Egyszer például ellopták a táskámat egy szórakozóhelyen és benne volt a lakáskulcsom is. Felnéztem az égre, és annyit kértem, hogy csak a papírjaim és a lakáskulcsom kerüljön vissza, mert azok nélkül még hazamenni se tudok, nem hogy az életemet folytatni. Nemsokkal később pedig az én nagy meglepetésemre is, kaptam egy üzenetet, hogy nem hiányzik-e a táskám, mert megtalálták a papírjaimat és a lakáskulcsomat. Hihetetlen, de igaz történet, hiszen velem történt meg.

Nem olyan régen szintén egy hasonló esemény történt meg velem. Én ugyanis az életemet is a telefonomon tárolom. Tényleg minden rajta van és számtalan dolgot nem is tudom fejből. Riasztó kódok, pinkódok és még számtalan olyan dolog, ami nélkül még csak pénzt se tudok felvenni egy automatából. Nyilván, amikor baj történik, az ember a fejéhez kap, hogy elrontotta, nem lehet egy és kizárólag egy helyen tárolni ilyen dolgokat, de bizony akkor sajnos már késő. A probléma adott, megoldást kell keresni. Sosem voltam az a típus, aki egy nehéz helyzetben nem minden erejével a kiutat keresi, hanem inkább bosszankodik vagy mindenki mást hibáztat. Én mindig elkönyvelem a hibámat, felismerem a nehéz helyzetet annak minden súlyával és a megoldásra próbálok minden erőt irányítani. Persze ez sokszor nem könnyű, de véleményem szerint hatékonyabb, mint bosszankodni vagy épp szidni az életet annak minden szegletét.

Amikor tönkrement a telefonom, és rájöttem, hogy nem hogy a meglévő kozmetikus időpontomat nem tudom lemondani, de még csak semmi más információt se tudok kinyerni belőle, imába kezdtem, egy olyan telefon szervíz után imádkoztam, akik könnyen és gyorsan, maximális eredménnyel meg tudják javítani a telefonomat és aztán azt teljesen tökéletesen fogom tudni használni. Ekkor bizony felnéztem a villamos ablakából és megláttam azt a telefonszervízt, ahová utána be is tértem, és nem kellett csalódnom, nagyon gyorsan és tökéletesen megjavították a telefonom. A szükségben az életem mindig kisegít, erősítettem meg magamban.