Margit-pince  
 

A Margit-pince a sióagárdi Leányvárban, annak könnyen megközelíthető részén található. Családunk kizárólag magyar hagyományos vendéglátással foglalkozik. Sokáig kutattuk a magyar reneszánsz kultúrát és az étkezési szokásokat. Rendszeresen részt vettünk a Nagyszakácsiban évente megrendezett "Királyi főszakács" címért folytatott versenyen. Ahol a család feje Faddi Varga János 1998-ban megnyerte ezt kitüntető címet. Sok barátunk bíztatására vágtunk bele ebbe a nem mindennapi vállalkozásba. Vásároltunk két egymás melletti pincét a Leányvárban. Úgy gondoltuk, hogy ennél jobb helyet nem is találhatnánk az egyedinek mondható reneszánsz vendéglátás számára.

Az egyikben működik a konyha, amely megfelel a XXI. század követelményeinek.

A másik présházban folytatjuk a vendéglátó tevékenységünket. Ez a Margit-Pince, amely hagyományos paraszti berendezésekkel van ellátva. A családunk minden tagja részt vesz a vendéglátásban. Margit lányunkról neveztük el a vendéglátó helyünket, aki a "Királyi főkukta" cím viselője.

Családunk három generációja vendéglátással foglalkozik. Mindannyian végzett szakácsok vagyunk,. A stafétebotot II. Faddi Varga János viszi tovább, aki Nagyszakácsiban "Királyi szakácsmester" címet is megszerezte. Sőt a főzni tudó unokáink is besegítenek olykor-olykor, ők a "Királyi kisbence" cím birtokosai.

A hagyományos vendéglátás része, hogy az adott kornak megfelelő viseletben szolgáljuk fel a fogásokat. Ez a látvány nagyon tetszik vendégeinknek, mert igazi gasztronómiai utazáson érezhetik magukat.

Rendezvények lebonyolítását vállajuk max 50 főig a Margitpincében. Várjuk csoportok, baráti társaságok, családok, cégek megkeresését. Továbbá ezüst-, aranylakodalmukat, eljegyzésüket, esküvői vacsorájukat, keresztelőt, ballagást, diplomaosztót ünneplőket is szeretettel fogadjuk. Igény szerint szállás megoldható, Sióagárdon a Víg Vendégházban, Zrínyi u. 9. Tel.: 74/437-668, 30/500-2858